5 partijen geselecteerd voor aanpak Nijkerkerbrug

5 partijen geselecteerd voor aanpak Nijkerkerbrug

Koen van der Kroon, projectteam DOEN: ‘Fijn om te zien dat maar liefst 15 partijen de moeite en het risico genomen hebben om mee te dingen in de aanbesteding! Er zaten goede verbetervoorstellen bij en mooi om te lezen dat een aantal van hen ook het leerelement van dit project belangrijk vindt’.

De geselecteerde partijen

  • Van Hattum en Blankevoort BV
  • K_Dekker bouw & infra BV
  • Combinatie Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV en Oosterhof Holman Milieutechniek BV
  • Ballast Nedam Infra BV
  • Combinatie NU (Mourik GA BV en NV Besix SA)

Deze partijen scoren hoog op basis van hun visie, sluiten goed aan bij het gedachtengoed van Project DOEN en voldoen aan de geschiktheidseisen.

Mooie mix

Koen: ‘15 inschrijvers is veel en over het algemeen zijn de scores hoog. Er zat veel variatie in de visiedocumenten. Het is goed om te zien dat er ook een mooie mix is van partijen die in het traject voor de aanbesteding betrokken zijn geweest en partijen die niet eerder betrokken zijn geweest. Door het Memo scheiding van belang en onze open communicatie via Tenderned en de website is het goed gelukt tot deze mix te komen.’

Selectie op basis van visie

’Normaal wordt bij een eerste selectie alleen gekeken of een partij voldoet aan de geschiktheidseisen en wordt er vervolgens geloot. Nu hebben we een visiedocument van 4 pagina’s gevraagd bij te voegen als extra selectiecriterium. Hierdoor hadden wij als team meer inzicht in de partijen met wie je te maken krijgt en in de visiedocumenten werden onderwerpen aangesneden die er toe doen. Dit was waardevol. Doordat het visiedocument kort en krachtig moest zijn, konden we binnen 2 weken alle 15 partijen beoordelen.’

Volgende stap: selectie op basis van samenwerking

Koen: ‘We zijn ook erg benieuwd of de marktpartijen het de tijdsinvestering waard vonden. Dit vragen we hen in de terugkoppelgesprekken en evaluaties. En dan is het spannend hoe de visies in de praktijk waargemaakt kunnen gaan worden! Maar eerst nog de volgende selectiefase. 2 juni is de Tender Start Up en gaan we voor het eerst met de geselecteerde partijen in gesprek over de samenwerking. Vervolgens neemt een externe partij een assessment af en beoordeelt de partijen op samenwerking, waarbij er uiteindelijk 3 partijen overblijven die doorgaan naar de laatste selectiefase.’