Kennismaking met gegadigden Nijkerkerbrug

Kennismaking met gegadigden Nijkerkerbrug

Projectteam DOEN van Rijkswaterstaat en de teams van de 5 marktpartijen die in de race zijn voor de aanpak van de Nijkerkerbrug kwamen voor het eerst bij elkaar. Het doel: een eerste kennismaking en het doorspreken van het verdere proces.

Marlotte Koster van projectteam DOEN: ‘Het was erg waardevol en leuk om op deze manier alvast kennis te maken met de teams. Verder hebben we nu bijvoorbeeld ook wat onzekerheid weg kunnen nemen, waardoor iedereen wat relaxter de assessments in kan gaan.‘

Het kan anders en dat gaan we met jullie DOEN!

Deze Tender Start-up vond plaats bij het stoomgemaal in Nijkerk, met uitzicht op de Nijkerkerbrug waar dit project allemaal om draait. Guido Hagemann, directeur Productie & Projectmanagement: ‘Heerlijk! DOEN! Dit project is een uitdaging, het kan anders en dat gaan wij doen, samen met jullie. Kwaliteit zit in de mensen. En zeker hier, in optimale vorm.’

Te spannend?

Guido vraagt de gegadigden nog: ‘Hebben we als RWS het niet te spannend gemaakt, door iedereen hier tegelijk uit te nodigen?’ De reacties zijn divers:

  • ‘Ontzettend spannend omdat het ook zo leuk is!’
  • ‘De druk komt niet vanuit RWS maar juist intern. Wij zijn het visitekaartje van het bedrijf.’
  • ‘Leuk om te zien tegen wie wij nu concurreren. ‘

Marieke Plegt van projectteam DOEN vult nog aan: ‘Ook wij als projectteam vinden het erg spannend of het ons gelukt is om het gedachtegoed zo over te dragen dat het ook écht gaat werken.’

Verwachtingen

Een van de vragen van de gegadigden aan projectteam DOEN: wat verwacht je van de geselecteerde partij? Het antwoord van DOEN: ‘We verwachten dat je iets extra’s doet! Geen kopieergedrag. Spreek je uit en wees open. Durf dingen vanuit jezelf te doen. Heb er plezier in.’

Eerlijk proces

Jan Ochtman stelt zich voor als probiteitsfunctionaris. Hij ziet er op toe dat de aanbesteding eerlijk verloopt. Hij is vooral benieuwd wat de gegadigden hierbij belangrijk vinden en vraagt dit aan de zaal. Verder geeft hij aan geen politieagent te zijn, maar bewaker van het proces. Jan: ‘Als je weinig regels hebt, zijn de regels die je overhoudt erg belangrijk. Bijvoorbeeld geheimhouding en gelijke kansen krijgen.’

'Blij'

De reacties van de deelnemers na afloop van de dag in 1 woord:
‘Enthousiast’, ‘warm’, ‘open’, ‘gaaf’, ‘traditiebreuk’, ‘positief’, ‘samenwerken’ en ‘blij’!

Hoe nu verder?

Van 13 tot en met 23 juni vinden er assessments plaats waarbij het RWS projectteam met de marktpartijen met cases aan de slag gaat. Een externe partij beoordeelt vervolgens op samenwerking. De 3 partijen met de beste beoordeling gaan door naar de volgende selectiefase.