DOEN deelt!

DOEN deelt!

DOEN deelt en DOEN deelt graag! Onlangs waren het Waterschap Rivierenland, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Captain Cocreation aan de beurt. Zelfs bij 3 keer ons verhaal delen in 2 dagen blijft het delen leuk! Steeds weer nieuwe gezichten, andere vragen en volop nieuwsgierigheid.

'Dat krijgen we er hier niet doorheen'

Donderdag 7 juli stond er een ritje naar Tiel op het programma. Bij Waterschap Rivierenland wordt volop gezocht naar andere manieren van contracteren en samenwerken. Zo is het waterschap bijvoorbeeld hard aan de slag met een alliantie voor het project Gorinchem – Waardenburg. Koen en Marieke waren te gast bij het overleg van de contract- en inkoopmanagers. We hadden een uur en dat bleek veel te kort. Een veelgehoorde opmerking was: ‘Maar dat kregen we er hier niet doorheen’. Ook bij DOEN krijgen we zo nu en dan te horen dat iets niet kan of mag. Dat is niet leuk, maar voor ons is het een uitdaging om op zoek te gaan naar de bedoeling achter de regel. Het project Gorinchem – Waardenbrug wilde graag meer weten, dus wordt vervolgd!

Blij met de marktvisie, maar wat nu?

De vrijdag daarop spraken we op kantoor met Captain Cocreation en met BZK. Captain Cocreation is bezig met de voorbereidingen voor een volgend congres. ‘We zijn met z’n allen heel blij met de marktvisie maar wat nu?’ DOEN doet al en daar waren ze nieuwsgierig naar. We hopen dat we ze geïnspireerd hebben! Direct na Captain Cocreation schoven 2 collega’s van Binnenlandse Zaken aan. Jaap Slootmaker, CFO van Rijkswaterstaat, had hen getipt om DOEN te bezoeken ter inspiratie voor hun ontbureaucratiseringsopgave. Erg leuk om een kijkje in de keuken te krijgen bij BZK en ze te inspireren met ons verhaal. Ondanks dat we aan een heel ander product werken, zijn er genoeg parallellen om van elkaar te leren. Het zoeken van de bedoeling achter de regel en het investeren in je team kunnen op veel plekken toegepast worden.

Vooruitblik

De komende tijd staat er nog een bezoekje aan AT Osborne op het programma en ook intern RWS vertellen we regelmatig ons verhaal. Ook nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of voor een uurtje kennis delen, sparren of bijpraten met DOEN via DOEN@rws.nl.