Project DOEN verhuist twee keer!

Project DOEN verhuist twee keer!

Project DOEN maakte de afgelopen weken twee verhuizingen mee! We verruilden onze ‘Keet’ voor ‘de Stadstuin’ en we zijn nu ook online te vinden onder onze eigen naam: www.projectdoen.nu. Lees hieronder meer over typisch NU DOEN …

Van keet naar Stadstuin

Tot voor kort was de projectlocatie van DOEN naast het informatiecentrum Leidsche Rijn in Utrecht te vinden. Deze locatie werd door NU DOEN liefkozend ‘de Keet’ genoemd. Voor wie nog niet eerder in de Keet was een korte impressie.

De eerste indruk is de entree: de keuken waarin (bijna) iedereen zijn mok afwast. Géén koffieautomaat maar een pruttelende koffiepot en dozen thee en cup a soup. In de grote werkruimte valt al gauw een allegaartje van kantoormeubilair op, opgevrolijkt door een paar felgekleurde meubels en kussens van een Scandinavische woonketen én een team enthousiaste mensen. Aan de muren véél flipovers met allemaal post-its. Het zijn voor de DOEN insiders overzichtelijke planningen, geleerde lessen en resultaten van brainstormsessies e.d. NU DOENers leggen ze graag uit! Natuurlijk ook véél bouwtekeningen van onze brug: de Nijkerkerbrug. Kortom: een prima functionerende, ietwat chaotisch ogende omgeving die vooral inspirerend, drempelverlagend en verbindend werkte. Maar omdat het huurcontract afliep werd de Keet ingeruild voor ‘De Stadstuin’ aan de Europalaan 500 in Utrecht.

De Stadstuin

De Stadstuin lijkt bijna op een écht kantoor. Toch zijn er verschillen. De Stadstuin is een verzamellocatie van verschillende bedrijven. Project DOEN heeft er 3 kamers en deelt een keuken en een vergaderruimte met de andere bewoners. Ook nu zie je véél flipovers met post-its en bouwtekeningen. Net als op een ‘echt kantoor’ zijn alle bureaus hetzelfde en zelfs in hoogte verstelbaar (sommigen hebben de voorkeur om staand te werken). Er is een ruime keuze in stoelvarianten. Stofzuigen doen we zelf en om de beurt (dat is de bedoeling tenminste).  Kortom: ook de Stadstuin is een heel verfrissende nieuwe omgeving voor een enthousiast en energiek projectteam. Kom gerust eens langs! En die tweede verhuizing? Dat is een online verhuizing.

www.projectdoen.nu

Jáá, een nieuwe website! Met de doorontwikkeling van het project, ontstond de behoefte aan een eigen website. Die is er nu gekomen. Een website met een webadres waaraan je de afzenders van het project herkent: Project DOEN van Rijkswaterstaat en Combinatie NU (Mourik en Besix). Kortom: ProjectDoen.NU. Ook uit het webadres blijkt dat DOEN niet zonder NU functioneert, en andersom natuurlijk. Kom gauw nog eens terug op deze website waar de projectleden van NU DOEN zich binnenkort voorstellen. Én we gaan in gesprek met de partijen die de voorrondes van de aanbesteding niet doorkwamen, omdat we ook willen leren van hun ervaringen. Blijf ons dus vooral volgen, want we zijn goed op dreef!