Start werkzaamheden Nijkerkerbrug

Start werkzaamheden Nijkerkerbrug

  • Bewerken
 
  • Bewerken

Vlak na de zomervakantie verhuisde NU DOEN voor de derde keer. We werken nu niet alleen aan maar ook bij de Nijkerkerbrug en dat doen we vanuit de bouwkeet naast de Nijkerkerbrug. Deze keet is groot genoeg voor het bouwplaatspersoneel, Combinatie NU en de projectteamleden van Rijkswaterstaat. Zo hebben we nu te maken met een bijzondere werksetting die ontstond uit het gedachtengoed van Project DOEN. En ondertussen zijn de werkzaamheden aan de brug begonnen.

Sfeer

Onlangs gaf ecoloog Dirk van Pijkeren het startsein om te beginnen met de werkzaamheden omdat er geen broedende vogels meer zijn. In de bouwkeet staan de deuren open en als we al niet op één kamer zitten, dan lopen we wel bij elkaar naar binnen. Buiten zien we behalve langsvarende schepen ook een groeiend aantal steigers bij de brug staan en het bouwplaatspersoneel het werk aan de liggers voorbereiden. Als de koffie bij het bouwplaatspersoneel  op is, staat er wel een pak in de keuken aan de andere kant van de keet. Samen aan het werk dus, als dát niet inspireert!

Projectteam NU DOEN verandert

Met het verstrijken van de tijd komen er andere werkzaamheden bij, waardoor Projectteam NU DOEN verandert. Olav Plompen is de hoofduitvoerder die Marc de Schepper gaat opvolgen omdat Marc met pensioen gaat. Dick van der Kolk is onze nieuwe omgevingsmanager. Hij volgt Cora de Groot op. Dick zorgt er met Joost Imhof voor dat de omgeving goed is aangehaakt bij het project. Nuwan van der Linden en Pieter Vogelaar zijn aangesloten om de veiligheid van het project te borgen. En Dirk Verhagen is naast Dennis Toussaint de tweede werkvoorbereider. En zo blijft Project DOEN in beweging.