Techniek Nederland organiseert samen met Wij Techniek, TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Tijdens de Techathon 2020 gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van (verschillende) bedrijven op 19 november 2020 aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. Schrijf jij je ook in?

Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (HBO en MBO). De Techathon vindt plaats op donderdag 19 november 2020 in Arnhem op het industriepark Kleefse Waard (IPKW). De vraagstelling luidt: “Hoe kan het Rijksvastgoedbedrijf Stationsplein-West in Arnhem herontwikkelen tot circulair vastgoed? Welke technieken moeten worden ingezet? En welke businesscase sluit het beste aan bij de doelstellingen? Werk dit uit in een oplossing voor het Rijksvastgoedbedrijf.”

 

Doe mee? Wil jij bijdragen aan oplossingen voor dit maatschappelijke vraagstuk waarin techniek en de technische sector een belangrijke rol spelen, waar nog veel kennis in te ontwikkelen is en waar bedrijven in de branche mee worstelen? Schrijf je dan in!

Inschrijven kan als geheel team, maar je kan je als bedrijf of hogeschool ook los aanmelden. Dan kijken wij of we inschrijvingen kunnen combineren tot een compleet team. Voor zowel studenten als bedrijven is dit een unieke ervaring, je komt in contact met jouw potentiële werkgever of medewerker en je bedrijf en hogeschool krijgt meer bekendheid.

Achtergrond

De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Daarom werkt de overheid samen met het bedrijfsleven, kennisinstituten, natuur- en milieuorganisaties, overheden, vakbonden, financiële instellingen en andere maatschappelijke organisaties om efficiënter en slimmer met grondstoffen om te gaan. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050. Dit lijkt nog ver weg, maar er is vanuit de overheid besloten dat Nederland in 2030 minimaal 50% minder primaire grondstoffen moet gaan gebruiken.

De Techathon sluit mooi aan als leertraject op het behalen van deze toekomstige doelstellingen. Nu investeren in deze kennis levert straks een grote voorsprong op. Zo zijn de bouw-, installatie- en vastgoedbedrijven belangrijke motors achter het verdienvermogen van de Nederlandse economie. Tegelijkertijd behoren zij tot de meest grondstofintensieve sectoren. Er is dus veel te winnen door slimmer en efficiënter om te gaan met grondstoffen in bestaand vastgoed.

Kijk voor meer informatie, spelregels en aanmelden op de website www.connect2025.nl/techathon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *