Integratie DOEN en ‘Op weg naar een vitale infrasector’

Rijkswaterstaat (RWS) integreert DOEN met de transitie Op weg naar een vitale infrasector. Een hele mooie stap in de ontwikkeling van DOEN! We zijn ooit, in 2013, gestart met een paar mensen op een terras in Utrecht. Daarna mochten we aan de slag met het eerste project, de renovatie van de Nijkerkerbrug. DOEN groeide uit tot een beweging met veel enthousiaste mensen en met verschillende pilotprojecten binnen en buiten RWS. En nu, door de integratie met het programma Op weg naar een vitale infrasector, krijgen we de kans om het DOEN-gedachtegoed op te schalen en in te zetten bij een veel bredere transitie, waar met meer mankracht wordt gewerkt aan een andere manier van denken en doen in onze sector!

Op weg naar een vitale infrasector

Nederland heeft de beste infrastructuur ter wereld. Dat willen we graag zo houden. Het doel van ‘Op weg naar een vitale infrasector’ is om een goed functionerende en duurzame infrasector te creëren. Zodat ook de komende generaties profiteren van de hoogste kwaliteit infrastructuur. Om dit doel te bereiken, is het essentieel dat iedereen in de keten samenwerkt, dat financiële risico’s goed en voorspelbaar beheersen en ruimte laten voor innoveren en leren. Lees meer over de transitie op de website.

Waarom integreren?

DOEN is sinds 2013 bezig met het ontwikkelen van een nieuw gedachtegoed en werkwijzen die bijdragen aan een betere samenwerking tussen partijen in de infrasector. Ook experimenteren we in projecten, leren we van elkaar en stimuleren we een betere afstemming in de keten. Middels de verschillende DOEN-projecten ontstaan voortdurend nieuwe inzichten en resultaten. Die worden door een groeiend aantal projecten overgenomen. Om de manier van denken en werken van DOEN te waarborgen en op te schalen integreren we DOEN nu in het transitieprogramma voor de vitale infrasector. Onderdeel van deze transitie is de 2-fasenaanpak die ook in veel DOEN-projecten wordt toegepast. Daarmee kan DOEN worden gezien als een van de voorlopers van de transitie!